Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 jablká
- 4 ks kuracích pŕs
- morskú/himalájsku soľ
- 2 lyžičky mletej škorice
- mleté čierne korenie
- 4 lyžice kvalitného masla alebo olivového oleja
- 1 cibuľu
- čerstvý zázvor nakrájaný na malé tenké kúsky (množstvo podľa chuti)
- ½ šálky jablkovej šťavy (muštu, džúsu, prípadne šťavy z pomaranča)
- ½ šálky vývaru (príp. vody)
- kvalitné mlieko (príp. kokosové mlieko alebo smotanu)
- čerstvú petržlenovú vňať
Ako budeme postupovať?
2. Kuracie prsia nakrájame na medailóniky, osolíme a okoreníme škoricou a čiernym korením.
3. Na miernom ohni zohrejeme veľkú panvicu. Pridáme 2 lyžice masla, ktoré zohrejeme, a pridáme plátky jabĺk.
4. Jablká pečieme, kým nie sú dobre zhnednuté, asi 5 minút z každej strany. Preložíme do misy a odstavíme.
5. Pridáme zvyšné 2 lyžice masla do prázdnej panvice. Po roztopení pridáme cibuľku nakrájanú na kocky a zázvor.
6. Opečieme dozlata a pridáme kuracie prsia, ktoré tiež opečieme z oboch strán dozlata.
7. Pridáme šťavu a vývar a dusíme asi 15 minút, kým nie sú prsia uvarené.
8. Nakoniec pridáme mlieko alebo smotanu, privedieme do varu a podávame s opečenými jablkami, čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip: Ako prílohu si môžeme zvoliť ryžu, opekané zemiaky či zeleninu. Ak by bola omáčka riedka, môžeme ju jemne zahustiť hladkou špaldovou múkou.
Výborné recepty z kuracieho mäsa nájdeš aj v našich knihách:
Inšpiruj sa aj:
Tip na niečo rýchle na obed: Kuracie prsia s jablkovo-brusnicovou omáčkou
Karí kuracie soté so zeleninou v kokosovo-smotanovej omáčke: tip na obed do 30 minút
Španielske vtáčiky z kuracieho mäsa: tip na zdravý obed
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz