Omáčkové recepty sú super, pretože ich máme raz dva hotové a majú ich radi aj deti či muži. :-) Hliva je skvelá, pretože obsahuje veľa vlákniny a je ľahko stráviteľná, takže je fajn zaradiť ju do jedálnička. Ak použijeme správne suroviny, môže byť aj soté ľahkým a chutným receptom. Dnes tu máme dve verzie toho istého jedla. V jednej sú použité kuracie prsia a v druhej lahôdkové tofu. Vyber si ty tú, ktorú viac preferuješ. ;-)
Ako na to?
1
Vo väčšej panvici zohrejeme olivový olej.
2
Cibuľu nakrájame na drobno, kuracie prsia alebo tofu na kocky.
3
Na panvici orestujeme cibuľu do zlatista na strednom stupni.
4
Pridáme mäso alebo tofu, osolíme a okoreníme čiernym korením a paprikou.
5
Restujeme cca 5-7 minút.
6
K mäsu pridáme hlivu nakrájanú na kúsky a restujeme ešte cca 2 minúty.
7
Následne mäso podlejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 15 minút. Občas premiešame.
8
Vo vegánskej smotane rozmiešame kukuričný škrob a nalejeme k mäsu.
9
Chvíľku povaríme, kým omáčka nezhustne a vypneme.
Tip: Podávame s kuskusom, ryžou alebo bulgurom. :-)
Výživové hodnoty na 1 porciu (s kuracím mäsom):
223 kcal
933 kJ
T:
11.1 g
B:
19.6 g
S:
9 g
V:
0.2 g
Výživové hodnoty na 1 porciu (s tofu):
324 kcal
1356 kJ
T:
17.5 g
B:
29.6 g
S:
10.9 g
V:
0.9 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Ďalšie vynikajúce recepty aj od Viki nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov