Čas prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na 5 porcií?
- 1 väčší patizón
- morskú/himalájsku soľ
- 140 g bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g tvrdého syra
- 150 g celozrnnej špaldovej strúhanky
- 2 lyžice olivového oleja
- 50 g parmezánu
Ako budeme postupovať?
2. Jadierka vyberieme a patizón nasolíme. Necháme chvíľu vypotiť.
3. V miske si rozmiešame jogurt s vajíčkom a pridáme pretlačený cesnak.
4. Syr nastrúhame na jemno a primiešame k strúhanke.
5. Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
6. Každý kúsok patizóna najprv namočíme v jogurte a obalíme v strúhanke so syrom.
7. Uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme strúhaný parmezánom.
8. Takto pripravený patizón vložíme do rúry vyhriatej na 180 ˚C a pečieme cca 30 minút do zlatista.
9. Po upečení môžeme podávať s varenými zemiakmi so alebo šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 054 kJ 251 kcal | 11 g | 19 g | 15 g | 5 g |
Viac chutných výživných receptov aj bez mäsa nájdeš v našich knihách:
Priprav si aj tieto chutné obedy bez mäsa:
Tip na jedlo na cesty: Zapekané zeleninové kapsy v ryžovom papieri
Bezlepkový cuketový quiche so syrom a s paradajkami: tip na ľahký letný obed
Famózne talianske krémové rizoto s cuketou a mrkvou: výživný obed do 30 minút
Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom
Originálna večera či obed: Plnený patizón s cuketou a pórom
Famózne tekvicové kari s cícerom, ktoré zahreje v sychravé jesenné dni
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.