Bezlepkový cuketový quiche so syrom a s paradajkami: tip na ľahký letný obed

Chutnejší obed na leto si ani neviem predstaviť. Ideálny k bazénu, na túru, na dlhé letné večery k poháru skvelého vínka alebo len tak, keď dôjdu nápady, čo variť. Quiche je výborný spôsob, ako nakŕmiť viac hladných krkov a nestráviť pri varení hodiny. Tak sa do toho hneď pusťme.

Čas prípravy: 20 minút + 30 minút pečenie

Čo budeme potrebovať na 8 porcií?

Na cesto:

  • 150 g bezlepkovej múky alebo pohánkovej (prípadne špaldovej celozrnnej)
  • 75 g kvalitného masla
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžicu vody
  • 50 g nastrúhaného parmezánu

Na náplň:

  • 300 g nastrúhanej cukety
  • 10 cherry paradajok (alebo 3 klasické)
  • 1 jarnú cibuľku
  • 2 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 4 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate
  • 150 g chedaru

Ako budeme postupovať?

1. Múku, studené maslo, vajíčko, vodu a parmezán spolu uhnetieme ho pevného hladkého cesta.

2. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 15 minút v chladničke.

3. Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravíme si náplň. Nastrúhanú cuketu dáme do misy. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a cibuľku nakrájanú na kolieska.

4. K zelenine rozbijeme 2 vajíčka a zmes osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a syr. Zmes poriadne premiešame.

5. Do nízkej formy s priemerom 24 cm dáme cesto, ktoré sme si rozváľali na tenký plát. Potom ho popicháme vidličkou a dáme na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 ˚C.

6. Na predpečené cesto nalejeme zeleninovú zmes a pečieme ešte 25 minút.

bezlepkový quiche

 

cuketový quiche

Quiche chutí skvelo teplý aj studený. Môžeš experimentovať a pridať do zmesi aj inú zeleninku.

 

Množstvo chutných zdravých receptov na všetky príležitosti nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

Vyskúšaj aj tieto cuketové recepty:

Cuketové mini pizze len z 3 ingrediencií: rýchla večera do 20 minút

Famózne talianske krémové rizoto s cuketou a mrkvou: výživný obed do 30 minút

Univerzálna paprikovo-cuketová nátierka: vhodná na desiatu, na cestoviny či ako omáčka k mäsu

Zapekané cestoviny s cuketou a kuracím mäsom: tip na výživný obed

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 05/08/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaVegetariánske   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre