Tip na jedlo na cesty: Zapekané zeleninové kapsy v ryžovom papieri

Leto je tu a s ním aj spojené horúčavy. V tomto čase nám veľmi  jesť nechutí. Preto by sme si mali pripraviť jedlo jednoduché, ľahké a hlavne, aby nezaťažovalo náš organizmus, ktorý sa musí vyrovnávať s veľkými teplotami. Chutná zelenina zabalená v ryžovom papieri nielenže pokryje všetky chute, ale aj osvieži. Konzumovať ju môžeme i v studenom stave, preto si ju takto pripravenú môžeme zobrať na výlet či kúpalisko.

Čas prípravy: cca 45 minút

Čo budeme potrebovať na 10 ks?

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 ks malej červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g zeleninovej zmesi (ja som použila mexickú)
  • 60 g syra
  • ½ lyžičky karí
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu olivového oleja na vytretie zapekacej misy
  • 10 ks ryžového papiera, priemer cca 15 cm
  • 1 vajíčko na potretie
  • sezam na posypanie
  • balsamico

Ako budeme postupovať?

1. V panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

2. Pridáme zeleninu a restujeme ju cca 15 minút.

3. Prisypeme nastrúhaný syr, karí, premiešame a odstavíme zo zdroja tepla.

4. Dochutíme soľou a čiernym korením.

5. Zapekaciu misu vytrieme olivovým olejom.

6. Do taniera si dáme vodu.

7. Každý kus ryžového papiera namočíme do vody, aby zmäkol. Položíme na tanier a lyžicou do stredu urobíme kôpku z náplne.

8. Potom ryžový papier zložíme z každej strany tak, aby sme urobili kapsu, a vložíme do zapekacej misy. Vždy ukladáme prekladanou časťou smerom nadol.

9. Keď máme všetky ryžové papiere naplnené, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.

10. Takto pripravené vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 20 minút.

11. Po upečení vyberieme z rúry a podávame so zeleninovým šalátom a balsamicom.

 

Výživové hodnoty na 1 ks (bez zeleniny a balsamica):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
277 kJ

66 kcal

2 g 8 g 3 g 1,3 g

jedlo na cesty

 

letne recepty na obed

Dobrú chuť :-)!

 

Objav nové recepty aj v našich knihách a a stravuj sa zdravo:

letné obedy

 

A čo ďalšie si môžeš pripraviť v horúce dni a bude chutiť dobré aj studené?

Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút

Bezlepkový cuketový quiche so syrom a s paradajkami: tip na ľahký letný obed

Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 12/08/2020 a zaradený do kategórie: NízkokalorickéOstatnéReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre