Tento recept je bohatý na bielkoviny, ale čo je dôležitejšie, chutí veľmi zaujímavo. Ak hľadáš inšpiráciu na zdravé, ľahké a uspokojujúce jedlo, práve si ho našla. Recept je rýchly, jednoduchý a ideálny napríklad ako rýchly obed. :-)
Ako na to?
1
Šošovicu na noc namočíme do vody. Ak zabudneme, môžeme ju namočiť aj ráno aspoň na pár hodín.
2
Na olivovom oleji opražíme cibuľku, ku ktorej pridáme ryžu, scedenú šošovicu a zalejeme vodou. Varíme na miernom ohni, kým sa voda nevyparí. Trvá to cca 20-30 minút,treba to odsledovať.
3
Medzitým pripravíme marinádu na tofu. Zmiešame sójovú omáčku, 1 lyžicu medu, 1 lyžičku čili a 2 lyžice olivového oleja.
4
Tofu nakrájané na kocky zmiešame v pripravenej marináde a necháme postáť cca 20 minút.
5
K uvarenej ryži a šošovici pridáme paradajkové pyré, fazuľu, korenie (oregano, bazalku, čili), osolíme, osladíme zvyšným medom (teda max. 2 lyžicami) a chvíľku ešte povaríme.
6
Medzitým na panvici opražíme marinované tofu (približne 5 minút).
7
Jedlo servírujeme s nakrájaným avokádom.
Tip: Ak vynecháme čili, môžeme túto misku ponúknuť aj deťom. Fazuľu môžeme použiť aj uvarenú.
Prajem dobrú chuť! :-)
Množstvo vynikajúcich receptov nájdeš aj v našich knihách:
Vyskúšaj aj tieto vegetariánske recepty:
Bezlepkové palacinky plnené kozím syrom, hruškou a rukolou, na ktoré stačí 20 minút
Tofu na paprike s jasmínovou ryžou: obed hotový do 30 minút
Vege miska za 20 minút: jedlo vhodné aj do krabičky
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz