Tofu na paprike s jasmínovou ryžou: tip na rýchly obed aj pre vegánov

Občas nemáme chuť experimentovať, alebo nemáme náladu či nám chýbajú ingrediencie. Preto som pre teba pripravila naozaj rýchly recept, nad ktorým nemusíš ani rozmýšľať. Zeleninka sa krásne dopĺňa s údeným tofu a v kombinácií s jasmínovou ryžou je to topka. Nezaberie ti to viac ako pol hodinku, tak poď na to. ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 200 g jasmínovej ryže
  • 1 cuketu
  • ½ červenej papriky
  • ½ žltej papriky
  • 2 hrste cherry paradajok
  • 1 lyžičku olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 balenie bio údeného tofu (180 g)
  • 1 lyžičku arowrootu (príp. kukuričného škrobu) – môžeme vynechať

Ako budeme postupovať?

1. Jasmínovú ryžu pripravíme podľa návodu na obale.

2. Cuketu umyjeme, nakrájame na kocky.

3. Červené a žltú papriku umyjeme a nakrájame na pásiky.

4. Cherry paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovicu.

5. Na olivovom oleji zľahka opražíme zeleninu, osolíme a okoreníme.

6. Pridáme nakrájané tofu a ešte chvíľku restujeme.

7. Potom podlejeme vodou (cca 0,5 dl).

8. Škrob rozmiešame v troške vody a za stáleho miešania pridáme do zeleninovej zmesi.

9. Miešame, dokým nevznikne hustejšia konzistencia – omáčka. Servírujeme spolu s jasmínovou ryžou.

 

Tip: Ak použijeme obyčajné biele tofu a vynecháme škrob a čierne korenie, recept môžeme urobiť aj dieťatku od 2 rokov.

tofu recept

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Množstvo vynikajúcich receptov aj pre vegánov nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

 

Ak máš rada tofu, skús aj tieto recepty:

Grilované tofu so pšenom a zeleninou

Quinoa polievka s tofu a fazuľou

Tofu soté s hlivou: rýchly obed do 30 minút

Tofu na thajský spôsob so zeleninou a ryžou

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 22/03/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVeganVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre