Bezlepkové palacinky plnené hruškou, rukolou a kozím syrom: tip na zdravú večeru

Nevieš, čo si pripraviť na večeru, no našla by si v skrini či chladničke múku, mlieko, vajíčko, hrušku či jablko, zelené listy napr. rukolu a slaný syr, napr. kozí či Feta? Ak aj nie úplne všetko, no základ na palacinku máš, skús si pripraviť takúto večeru. Náplň necháme na tebe, buď sa inšpiruj tou našou, alebo skús zaexperimentovať s vlastnými surovinami, čo nájdeš doma. Do 20 minút máš hotovo. ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 hrušku
  • 30 g rukoly
  • 120 ml kvalitného mlieka
  • 80 g pohánkovej múky
  • 1 vajíčko
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu oleja (napr. repkový) alebo 1 lyžičku masla na opekanie (napr. ghee)
  • Lučina na natretie palaciniek (cca 20 g)
  • nasekané lieskové orechy (voliteľné)
  • 100 g kozieho syra alebo syru typu Feta

Ako budeme postupovať?

1. Hrušku umyjeme, nakrájame na štvrťky, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky alebo kocky.

2. Rukolu umyjeme, osušíme a odrežeme stonky.

3. Mlieko, múku, vajíčko a soľ zmiešame do hladkého cesta a chvíľku necháme postáť.

4. Na malej panvici rozohrejeme olej a upečieme palacinky.

5. Hotové palacinky potrieme syrom Lučina, poukladáme nakrájanú hrušku, rukolu a kozí syr.

6. Môžeme ozdobiť nasekanými orieškami a podávať.

palacinky recept

 

recept na palacinky

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Množstvo ďalších skvelých receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

fit recepty

 

Mohlo by sa ti páčiť aj:

Tofu na paprike s jazmínovou ryžou: obed hotový do 30 minút aj pre vegánov

Maslová tekvica s ovčím syrom a mandľami: tip na zdravý obed či večeru

Bezlepkový wrap s fazuľou, miešanými vajíčkami a avokádom

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 30/03/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 rokaVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre