Občas nemáme chuť experimentovať, alebo nemáme náladu či nám chýbajú ingrediencie. Preto som pre teba pripravila naozaj rýchly recept, nad ktorým nemusíš ani rozmýšľať. Zeleninka sa krásne dopĺňa s údeným tofu a v kombinácií s jasmínovou ryžou je to topka. Nezaberie ti to viac ako pol hodinku, tak poď na to. ;-)
Ako na to?
1
Jasmínovú ryžu pripravíme podľa návodu na obale.
2
Cuketu umyjeme, nakrájame na kocky.
3
Červené a žltú papriku umyjeme a nakrájame na pásiky.
4
Cherry paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovicu.
5
Na olivovom oleji zľahka opražíme zeleninu, osolíme a okoreníme.
6
Pridáme nakrájané tofu a ešte chvíľku restujeme.
7
Potom podlejeme vodou (cca 0,5 dl).
8
Škrob rozmiešame v troške vody a za stáleho miešania pridáme do zeleninovej zmesi.
9
Miešame, dokým nevznikne hustejšia konzistencia - omáčka. Servírujeme spolu s jasmínovou ryžou.
Tip: Ak použijeme obyčajné biele tofu a vynecháme škrob a čierne korenie, recept môžeme urobiť aj dieťatku od 2 rokov.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Množstvo vynikajúcich receptov aj pre vegánov nájdeš aj v našich knihách:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.