Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Neodolateľné zeleninové pizza toasty s čerstvými bylinkami

15 min
6 toastov
pizza toasty

Potrebujeme: 

  • ½ šálky paradajkovej omáčky (domácej/kupovanej)
  • 1 menšiu cuketu nastrúhanú nahrubo
  • 6 kúskov celozrnného toastu
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • ½ šálky tvarohu cottage cheese (alebo viac podľa chuti)
  • cca 12 malých cherry paradajok nakrájaných na kolieska
  • čerstvé bylinky
pizza toasty

Do tohto toastu vieš pekne skryť zeleninu, s použitím cottage cheese pridáš viac bielkovín, a čo je na tom všetkom najlepšie, je chuť pizze, ktorú má rád takmer každý.

Pripravíš ho rýchlo a môžeš si na ňom pochutnať ráno, na obed aj večer alebo ho naservírovať ako pohostenie 😊.

Ako na to:

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C, ak máte možnosť, nastavte si gril.

2

V malej miske zmiešame paradajkovú omáčku a cuketu (z cukety si vytlačíme šťavu). Túto zmes natrieme na toasty .

3

Na vrch dáme špenát, na to natrieme cottage cheese a naň naukladáme cherry paradajky.

4

Môžeme posypať sušenou bazalkou, oreganom alebo majoránom.

5

Toasty dáme na plech a pečieme, kým chlebík nie je chrumkavý.

6

Podávame teplé so šalátom a posypané čerstvými bylinkami.

toasty
toasty recepty

Nech ti chutí 😋!

Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:

kucharska kniha z fitka do kuchyne
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.