Tento zeleninový toast je jednoduchá, farebná a lahodná mňamka nabitá čerstvo nastrúhanou cviklou, mrkvou a tvarohom. Môžeš ho podávať opečený alebo studený a určite si na ňom pochutná celá tvoja rodina, malí aj veľkí.
Tento jednoduchý recept pripravíš do 20 minút, cviklu ani mrkvu nie je potrebné variť. Cviklovo-mrkvovo-tvarohovú zmes si môžeš pripraviť deň vopred a použiť na druhý deň pri príprave toastu. Super chutné pohostenie, raňajky pre deti aj dospelých či desiata do školy alebo práce.
Ako na to?
1
Cviklu a mrkvu ošúpeme, nastrúhame a vyžmýkame šťavu.
2
K nastrúhanej zelenine pridáme Lučinu, soľ a korenie. Dobre premiešame.
3
Toastový chlieb si natrieme z oboch strán maslom/olivovým olejom a na to natrieme cviklovo-mrkvovú zmes. Toasty spojíme a opekáme.
4
Toast môžeme pripraviť v toastovači alebo na panvici. Opekáme nachrumkavo. Podávame so zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (nátierka + 2 ks toastového chleba):
279 kcal
1173 kJ
T:
9 g
B:
9 g
S:
37 g
V:
4 g
Nech ti chutí 😊!
Vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz