Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapečené toasty na raňajky s plnkou z cvikly, mrkvy a Lučiny

15 min
6 porcií
toasty

Potrebujeme: 

  • 150 g cvikly
  • 150 g mrkvy
  • 120 g Lučiny, tvarohu
  • morskú/himalájsku soľ
  • korenie podľa chuti, ja som použila zmes talianskeho korenia
  • celozrnný toastový chlieb (12 ks)
  • maslo/olivový olej
toasty

Tento zeleninový toast je jednoduchá, farebná a lahodná mňamka nabitá čerstvo nastrúhanou cviklou, mrkvou a tvarohom. Môžeš ho podávať opečený alebo studený a určite si na ňom pochutná celá tvoja rodina, malí aj veľkí.

Tento jednoduchý recept pripravíš do 20 minút, cviklu ani mrkvu nie je potrebné variť. Cviklovo-mrkvovo-tvarohovú zmes si môžeš pripraviť deň vopred a použiť na druhý deň pri príprave toastu. Super chutné pohostenie, raňajky pre deti aj dospelých či desiata do školy alebo práce.

Ako na to?

1

Cviklu a mrkvu ošúpeme, nastrúhame a vyžmýkame šťavu.

2

K nastrúhanej zelenine pridáme Lučinu, soľ a korenie. Dobre premiešame.

3

Toastový chlieb si natrieme z oboch strán maslom/olivovým olejom a na to natrieme cviklovo-mrkvovú zmes. Toasty spojíme a opekáme.

4

Toast môžeme pripraviť v toastovači alebo na panvici. Opekáme nachrumkavo. Podávame so zeleninou.

Výživové hodnoty na 1 porciu (nátierka + 2 ks toastového chleba):

279 kcal

1173 kJ

T:

9 g

B:

9 g

S:

37 g

V:

4 g

daj si toast

Nech ti chutí 😊!

Vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:

online cvičenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.