Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Cuketovo-syrový toast: tip na rýchle jedlo (nielen) na cesty

15 min
9 porcií
čo s cuketou

Potrebujeme: 

  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • 1 menšiu cibuľku
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 9 ks toastového celozrnného chlebíka
  • 1 plechovku tuniaka
  • 1 vajíčko
  • 200 g nastrúhaného syra čedaru
čo s cuketou

Tento cuketový toast bol robený v zhone, keďže sme odchádzali na výlet. Potrebovali sme spotrebovať posledné zásoby a chceli sme aj niečo chutné na cestu. Ani som nevedela, ako bude chutiť, keďže som ho ešte nerobila. Skoro mi prihorel, ale nakoniec sa podaril a celej rodine chutil. Bohužiaľ, nestihla som v tom zhone urobiť pekné fotky. Nedaj sa preto odradiť vzhľadom, pretože tento toast je veľmi chutný, zdravý a sýty. Chutí dobre čerstvý, ale aj vychladnutý. Super na výlety, pikniky či dlhé cesty.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 180 ˚C.

2

Na 2 lyžiciach olivového oleja si jemne opečieme cibuľku.

3

Potom k nej pridáme nastrúhanú cuketu, z ktorej sme si predtým odstránili nadbytočnú šťavu. Podusíme asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Necháme chvíľku vychladnúť.

4

Medzitým si pripravíme toastové chlebíky, ktoré si natrieme olivovým olejom a poukladáme ich na plech, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie.

5

Do vychladnutej cukety si pridáme odkvapkaného tuniaka, vajíčko a nastrúhaný syr. Premiešame a navrstvíme na chlebíky. Mne to vyšlo na 9 toastových chlebíkov. Kvôli intenzívnejšej chuti som dávala viac zmesi. Záleží na vašej chuti.

6

Pečieme, kým nie je syr zlatý a chlebík chrumkavý.

Tip: Toasty môžeme pripraviť aj bez tuniaka. Jednu várku som robila bez a chutila tiež dobre. Tuniaka môžeme nahradiť napríklad kukuricou, šunkou, salámou, paprikou, hubami. Takisto môžeme použiť iný syr – ementál, goudu alebo mozzarellu.

co s cuketou recept

Dobrú chuť :-)!

Inšpiruj sa zdravými receptami v našich knihách, nájdeš tam, okrem iného, aj kopec inšpirácie na jedlá na cesty:

desiata na cesty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.