Tento cuketový toast bol robený v zhone, keďže sme odchádzali na výlet. Potrebovali sme spotrebovať posledné zásoby a chceli sme aj niečo chutné na cestu. Ani som nevedela, ako bude chutiť, keďže som ho ešte nerobila. Skoro mi prihorel, ale nakoniec sa podaril a celej rodine chutil. Bohužiaľ, nestihla som v tom zhone urobiť pekné fotky. Nedaj sa preto odradiť vzhľadom, pretože tento toast je veľmi chutný, zdravý a sýty. Chutí dobre čerstvý, ale aj vychladnutý. Super na výlety, pikniky či dlhé cesty.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 180 ˚C.
2
Na 2 lyžiciach olivového oleja si jemne opečieme cibuľku.
3
Potom k nej pridáme nastrúhanú cuketu, z ktorej sme si predtým odstránili nadbytočnú šťavu. Podusíme asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Necháme chvíľku vychladnúť.
4
Medzitým si pripravíme toastové chlebíky, ktoré si natrieme olivovým olejom a poukladáme ich na plech, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie.
5
Do vychladnutej cukety si pridáme odkvapkaného tuniaka, vajíčko a nastrúhaný syr. Premiešame a navrstvíme na chlebíky. Mne to vyšlo na 9 toastových chlebíkov. Kvôli intenzívnejšej chuti som dávala viac zmesi. Záleží na vašej chuti.
6
Pečieme, kým nie je syr zlatý a chlebík chrumkavý.
Tip: Toasty môžeme pripraviť aj bez tuniaka. Jednu várku som robila bez a chutila tiež dobre. Tuniaka môžeme nahradiť napríklad kukuricou, šunkou, salámou, paprikou, hubami. Takisto môžeme použiť iný syr – ementál, goudu alebo mozzarellu.
Dobrú chuť :-)!
Inšpiruj sa zdravými receptami v našich knihách, nájdeš tam, okrem iného, aj kopec inšpirácie na jedlá na cesty:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz