Tento toast si môžete pripraviť nielen na raňajky, ale pokojne aj na olovrant alebo večeru. Avokádo nahradí v nátierke maslo a dopraje nášmu telu nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú pre nás prospešné.
Ako na to?
1
Uvarené vajcia ošúpeme. Vložíme do misky a rozotrieme vidličkou.
2
Pridáme zrelé avokádo, pokvapkáme citrónovou šťavou a dobre premiešame.
3
Mladú cibuľku nakrájame najemno a primiešame do zmesi.
4
Dochutíme soľou a čiernym korením.
5
Nátierku natrieme na toasty, položíme do zapekacej misky, posypeme parmezánom a zapekáme cca 10 minút pri teplote 200 ˚C.
Tip: K toastom môžeme pridať kopec zeleniny.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
335 kcal
1408 kJ
T:
17 g
B:
26 g
S:
7 g
V:
7 g
Dobrú chuť :-)!
Načerpaj inšpiráciu na to, čo zdravé si pripraviť na večeru, raňajky alebo obed aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.