Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Toasty s tekvicou, syrom a vajíčkom

15 min
2 porcie
zapečené tousty

Potrebujeme: 

  • 2 vajíčka
  • 4 celozrnne toastové sendviče
  • 3-4 lyžice tekvicového pyré (ak robím polievku, vždy si niečo nechám a pripravím pyré)
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • štipku sladkej mletej červenej papriky
  • 4 plátky syra čedaru
  • maslo (kúsok na potretie vrchnej časti sendviča)
  • na prílohu: zeleninu, šalát, ovocie
zapečené tousty

Ak si veľkým fanúšikom toastu, ale chceš, aby bol o niečo výživnejší, tento recept je pre teba! Konečným výsledkom je lahodná syrová náplň, chrumkavý sendvič preplnený vlákninou a vitamínmi. Tento toast nielen skvelo chutí, ale ťa aj parádne zasýti. Ak máš trošku viac času, môžeš si ho pripraviť na raňajky, do práce alebo na večeru.

Ako na to?

1

Dáme si nahriať toastovač a uvaríme si vajíčka natvrdo.

2

Obe strany sendviča natrieme tekvicovým pyré, ktoré osolíme a okoreníme červenou paprikou.

3

Pridáme vrstvu syra. Na syr naukladáme na krúžky nakrájané vajíčka a zase prikryjeme syrom. Vrch sendvičov potrieme maslom.

4

Opekáme v toastovači 5-8 minút alebo podľa toho, ako chceme mať sendvič chrumkavý.

5

Podávame so zeleninou, šalátom a s ovocím.

Tip: Toasty môžeme grilovať aj na grilovacej panvici alebo ich môžeme dať naraz upiecť v rúre pri 220 ˚C na 5-8 minút, resp. kým nie je syr a sendvič upečený.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

355 kcal

1494 kJ

T:

19 g

B:

17 g

S:

25 g

V:

2 g

zdravé toasty

Dobrú chuť :-)!

Tipy na rýchle večere či zaujímavé pohostenie pre návštevy nájdeš aj v našich knihách:

fit jedalnicek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.