Na prípravu tejto zeleninou nabitej sladko-pikantnej nátierky potrebuješ len zopár jednoduchých ingrediencií. Je vegánska, bezlepková, plná živín a neuveriteľnej chuti. Patrí k tým, z ktorých budeš mať po zjedení dobrý pocit. Je super jednoduchá na výrobu a tiež veľmi všestranná.
Výborne sa podáva aj ako dip so zeleninou alebo ju možno štedro natrieť ako plnku do sendvičov, toastov či wrapov.
Ako na to?
1
Uvaríme si mrazenú zeleninu a vychladíme.
2
V mixéri alebo ponorným mixérom si rozmixujeme na kašu cícer, varenú zeleninu, olivový olej. Ak chceme redšiu konzistenciu, pridáme aj trošku vody.
3
Nakoniec osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
4
Podávame so zeleninou, s obľúbeným pečivom, so sendvičom, do toastov, wrapov, panini...
Tip: Môžeme použiť aj inú zmes zeleniny, určite to bude chutiť dobre ;-).
Dobrú chuť :-)!
Zdravé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz