Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Sladko-pikantná nátierka z cícera a zeleniny, hotová do 10 minút

10 min
500 g
cícerová nátierky so zeleninou

Potrebujeme: 

  • 300 g mix zeleniny (ja som použila mrazenú zmes mrkva, karfiol, brokolica)
  • 150 g cícera v plechovke
  • 3 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • sušenú bazalku (množstvo podľa chuti)
  • čili (množstvo podľa chuti)
  • 1 lyžicu domáceho medu (nemusí)
cícerová nátierky so zeleninou

Na prípravu tejto zeleninou nabitej sladko-pikantnej nátierky potrebuješ len zopár jednoduchých ingrediencií. Je vegánska, bezlepková, plná živín a neuveriteľnej chuti. Patrí k tým, z ktorých budeš mať po zjedení dobrý pocit. Je super jednoduchá na výrobu a tiež veľmi všestranná.

Výborne sa podáva aj ako dip so zeleninou alebo ju možno štedro natrieť ako plnku do sendvičov, toastov či wrapov.

Ako na to?

1

Uvaríme si mrazenú zeleninu a vychladíme.

2

V mixéri alebo ponorným mixérom si rozmixujeme na kašu cícer, varenú zeleninu, olivový olej. Ak chceme redšiu konzistenciu, pridáme aj trošku vody.

3

Nakoniec osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.

4

Podávame so zeleninou, s obľúbeným pečivom, so sendvičom, do toastov, wrapov, panini...

Tip: Môžeme použiť aj inú zmes zeleniny, určite to bude chutiť dobre ;-).

Dobrú chuť :-)!

Zdravé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.