Tekvicový hummus alias cícerová nátierka s tekvicovým pyré
40 min
8 porcií
Máš rada hummus? A skúšala si už aj iné verzie, ako je tá základná? Už sme si ukazovali recept na hummus s grilovanou paprikou, ale takisto aj cícerové nátierky s pridaním hrášku a špenátu alebo fazule. Na kombináciu cícera a tekvice však nesmieme zabudnúť, hodí sa k sebe nielen farebne, ale perfektne aj chuťovo. Veď posúď sama.
Čas prípravy
- 7 minútpríprava nátierky
- 30 minútvarenie cícera
- 15 minútpríprava tekvicového pyré
Ako na to?
1
Cícer si prepláchneme. Dáme variť spolu so sódou bikarbónou na cca 30 minút. Hoci ho máme z konzervy, týmto prevarením krásne zmäkne a hummus bude po rozmixovaní jemný.
2
Necháme vychladnúť a následne cícer, tahini pastu, olivový olej, strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, rímsku rascu, soľ a 1 lyžicu vody rozmixujeme dohladka v mixéri.
3
Tekvicu si ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme variť, kým nie je tekvica rozvarená. Tyčovým mixérom alebo mixérom ju rozmixujeme na pyré.
4
Takto pripravené pyré pridáme k základu na hummus a všetko spolu rozmixujeme na pastu a poprípade ešte dochutíme soľou a korením.
Tip: Podávame s čerstvým kváskovým chlebom alebo ako dip k mrkvovým či zelerovým tyčinkám.
Dobrú chuť :-)!
Ak si si aj ty do nového roka dala cieľ, že schudneš, resp. vyformuješ svoju postavu, už nemusíš hľadať spôsob, ako to dosiahnuť. Pridaj sa do Novoročnej výzvy 2022, kde ti dáme návod = harmonogram cvičenia v kombinácii so stravou a motiváciou: