Mrkvová nátierka – rýchla, zdravá a chutná. Je plná proteínov a vitamínov. Ideálna na raňajky, desiatu do školy alebo do práce. Takisto sa hodí ako snack, keď príde návšteva.
Ako na to?
1
Ošúpeme mrkvy, nakrájame ich na väčšie kúsky.
2
Poukladáme na papier na pečenie spolu so strúčikmi neolúpaného cesnaku.
3
Pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením, poprípade sušenými bylinkami.
4
Pečieme v rúre cca 15 minút pri 180 ˚C .
5
Necháme vychladnúť. Cottage cheese si pripravíme do mixéra a pridáme grilovanú mrkvu a cesnak. Všetko spolu premixujeme, aby sa chute spojili a vznikla nám pasta, resp. nátierka.
6
Podávame s hriankami alebo čerstvým kváskovým chlebíkom či celozrnnou bagetou.
Dobrú chuť :-)!
Inšpiruj sa zdravými receptami aj v našich knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.