Čas prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať na cca 20 porcií?
- 2 banány
- 150 ml mandľového alebo iného rastlinného mlieka
- 50 ml kokosového oleja
- 30 ml agáve sirupu
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 50 g mletého maku
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 0,5 balenia kypriaceho prášku na pečenie bez fosfátov (cca 6 g)
- 150 g čučoriedok
Ako budeme postupovať?
2. Primiešame špaldovú múku, mak, škoricu a kypriaci prášok.
3. Všetko dobre vymiešame na hladké, stredne husté cesto. Ak by sa nám zdalo husté, pridáme trocha mandľového mlieka.
4. Pripravené cesto vylejeme na olejom vymastený plech s rozmerom 25 x 25 cm.
5. Koláč posypeme čučoriedkami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ˚C približne 25 minút.
6. Po upečení ho necháme vychladnúť a môžeme ho posypať brezovým práškovým cukrom.
Tip: Kto má rád sladšie, môže do cesta pridať aj trocha kokosového cukru.
Skvelé rýchle koláče nájdeš aj v našich knihách:
Nabudúce skús pripraviť toto:
Rýchla a jednoduchá bublanina s kokosovou múkou a čučoriedkami
Špaldová bublanina s černicami: tip na rýchly koláč do 25 minút
Recept na jednoduchý a rýchly koláč s lesným ovocím
Tip na zdravú desiatu aj pre fitnessákov: Rýchly koláč s čoko proteínom a jostou
Rýchly koláč na nedeľu aj tip na raňajky: koláč z arašidového masla a hrušky
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov