Špaldová bublanina s černicami: tip na rýchly koláč do 25 minút

V lete dozrieva množstvo fantastického ovocia. Málokedy sa nám však chce niečo piecť, hlavne, ak sú vonku naozaj letné horúčavy. Prinášam ti vynikajúci recept na bublaninu s černicami, ktorá je hotová do 25 minút. Z toho 5 minút vymiešaš cesto a potom len čakáš, kým sa tento chutný rýchly koláč upečie. Ja som do receptu použila černice, ale môžeme ich nahradiť akýmkoľvek iným drobným ovocím.

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 16 porcií?

  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • 1 hrnček polohrubej špaldovej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru (príp. kokosového)
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček kvalitného mlieka
  • ½ hrnčeka rozpusteného ghí masla
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • citrónovú kôru z 1 bio citróna
  • 1 hrsť nesolených tekvicových jadierok
  • 200 g černíc (alebo iného drobného ovocia)

Ako budeme postupovať?

1. Múky, cukor a kypriaci prášok vysypeme do misy a premiešame. Do misy vsypeme múku, cukor, kypriaci prášok a premiešame.

2. Pridáme vajíčka, mlieko, ghí maslo, škoricu, nastrúhanú citrónovú kôru a rozdrvené tekvicové jadierka.

3. Všetko spolu dobre premiešame.

4. Vylejeme na plech o rozmere 37 x 24 cm vystlaným papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

5. Vrch posypeme černicami a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 20 minút.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
782 kJ

186 kcal

8 g 22 g 5 g 2 g

špaldová bublanina

 

recept na bublaninu

Koláčik je upečený, po chvíľke vychladenia sa môžeš pustiť do ochutnávky. ;-)

 

Skvelé recepty nielen na fit dezerty nájdeš aj v našich knihách:

 

Mohli by ťa osloviť aj tieto recepty:

Bublanina z kvásku: to čakanie na ňu ozaj stojí

Pohánkové lievance s černicovým krémom

Špaldový chlieb s drobným ovocím

Domáca limonáda z lesného ovocia

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 09/08/2019 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre