Rýchly koláč na nedeľu aj tip na raňajky: koláč z arašidového masla a hrušky

Asi každá gazdinka obľubuje rýchle koláče, kde stačí zmiešať ingrediencie v jednej miske a je to. Presne takýto bude dnešný recept a nebudú to muffiny. Koláč je trošku netradičný, nakoľko do cesta použijeme arašidové maslo a olej. Ak si si toto orieškové maslo doteraz dávala len za lyžicu na raňajkovú kašu, vedz, že si práve objavila ďalší skvelý spôsob jeho využitia. Tento fantastický koláč z arašidového masla a hrušky si môžeš dopriať pokojne aj na raňajky, no rovnako skvelo sa hodí aj pre návštevy.

Počet porcií: 1 plech v rozmere 36 x 26 cm

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať?

  • 3 vajíčka
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 1 hrnček kvalitného mlieka (príp. rastlinným)
  • 5 lyžíc arašidového oleja
  • 5 lyžíc arašidového masla
  • 160 g hladkej špaldovej múky
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov (cca 13 g)
  • 2 väčšie hrušky
  • práškový trstinový cukor na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. V miske vyšľaháme vajíčka a trstinový cukor do peny.

2. Pridáme teplé mlieko, arašidový olej a arašidové maslo a ďalej miešame.

3. Keď sa spoja tekuté suroviny, pridáme k nim špaldovú múku a kypriaci prášok.

4. Hrušky ošúpeme, nastrúhame a jemne zamiešame do cesta.

5. Cesto vylejeme na plech o rozmere 36 x 26 cm, ktorý môžeme pokvapkať arašidovým alebo iným olejom aby cesto neprihorelo.

6. Koláč pečieme 20 minút pri 180 °C.

7. Keď vychladne, jemne koláč posypeme práškovým trstinovým cukrom.

 

Tip:  Namiesto hrušiek môžeme do koláča primiešať jablká, alebo kombináciu jabĺk a hrušiek, prípadne namiesto nich skúsiť iné ovocie. Chutí skvele napríklad aj s čučoriedkami.

kolac

 

rýchly koláč

 

koláč

 

jednoduchy kolac

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Kopec ďalších zdravých sladkostí nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

koláče recepty

 

Aj tieto koláče môžeš pripraviť rýchlo:

Banánovo-makový koláč – ideálny aj na raňajky

Rýchly koláč s hroznom – skvelé osvieženie najmä v letných mesiacoch

Mrveničkový jablkový koláč – dokonalá kombinácia jabĺk a tvarohu

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 16/06/2018 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRaňajkyRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre