Táto bábovka je výborná, mäkučká a šťavnatá. Hodí sa na raňajky, ale aj ku kávičke či ako pohostenie na veľkonočný stôl. Príprava je nenáročná, takže smelo do toho.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 170 ˚C. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny.
2
Pridáme najemno postrúhanú ošúpanú mrkvu, pomleté orechy kešu, špaldovú múku a kypriaci prášok.
3
Nakoniec do cesta vmiešame sneh z bielkov. Vznikne nám vláčne cesto, ktoré nalejeme do pomastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy.
4
Takto ju pečieme 40 minút, po upečení bábovku necháme vychladnúť a až tak ju vyklopíme.
Tip: Môžeme použiť aj iné orechy alebo mix rôznych druhov, napríklad kešu, lieskové či vlašské orechy.
Prajem dobrú chuť :-)!
A čo si natrieš na bábovku ty? My odporúčame Fitnutku:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov