Asi sa zhodneme, že kombinácia čokolády a banánov je jednoznačne naj. Táto bábovka je vláčna, chutná a povedzme si, je fajn mať možnosť aj iného receptu, než je banánový chlebík, keď na banány doma pozabudneme :-).
Čas prípravy
- 30 minútpríprava
- 50 minútpečenie
Ako na to?
1
Vajíčka, maslo a kefír vyberieme vopred z chladničky, aby mali izbovú teplotu a lepšie sa nám s nimi pracovalo.
2
Rúru si rozohrejeme na 160 ˚C.
3
Bábovkovú formu s priemerom 20 cm si vymažeme tukom a vysypeme múkou.
4
Roztopíme maslo a čokoládu vo vodnom kúpeli.
5
Medzitým, ako nám roztopená čokoláda trochu chladne, vymiešame si žĺtky s cukrom.
6
K žĺtkom primiešame kefír a jablkové pyré.
7
V druhej mise si zmiešame suché suroviny (múky, kakao, proteín, prášok do pečenia, sódu bikarbónu) a dôkladne premiešame metličkou.
8
Do suchej zmesi vmiešame žĺtkovú zmes a následne primiešame aj roztopenú čokoládu s maslom.
9
Banány popučíme vidličkou a pridáme do cesta.
10
Z bielkov si vyšľaháme spolu so soľou tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame lyžicou do cesta. Hotové cesto vlejeme následne do pripravenej formy na bábovku.
11
Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre cca 50 minút (veľmi záleží na tom, ako vám pečie rúra).
12
Bábovka by po upečení mala byť stále vláčna, pozor, aby sa nám nepresušila.
TIP: Vychladnutú bábovku môžeme poliať roztopenou čokoládou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
214 kcal
899 kJ
T:
9.5 g
B:
7 g
S:
24 g
V:
0 g
Výživové hodnoty sú rátané bez polevy.
Výborné fit recepty na sladko aj slano, na raňajky, obed aj večeru a rôzne snacky a pohostenia nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot