Bábovka je vždy veľmi vďačný koláč. Tým, že nemá plnku, veľmi ľahko si ho zbalíš so sebou na cestu, hodí sa na raňajky k teplému čaju, dokonca je to aj skvelé pohostenie. A pokojne ju môžeš pripraviť aj na veľkonočné raňajky namiesto iného sladkého pečiva.
Ako budeme postupovať?
1
Banány popučíme vidličkou.
2
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3
Zmäknuté maslo vymiešame s trstinovým a vanilínovým cukrom.
4
Pridáme žĺtky, popučené banány a vymiešame.
5
Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
6
Do maslom vymastenej a kokosom vysypanej formy vlejeme pripravené cesto.
7
Necháme piecť vo vyhriatej rúre na 170 – 180 ˚C cca 45 minút.
8
Hotovú bábovku vyklopíme na tanier a polejeme horkou čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli. Môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
393 kcal
1652 kJ
T:
18 g
B:
7 g
S:
51 g
V:
6 g
Výživové hodnoty sú rátané na 1 porciu (cca 120 g)
Prajem dobrú chuť!
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš recepty na chutné bábovky a na kopec ďalších zdravých výživných jedál:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.