Morčacie mäso je bohatým zdrojom bielkovín. Ak ho správne pripravíme, chutne doplní náš stravovací plán. Obsahuje málo tuku, preto je vhodné najmä pri redukcii váhy.
Ako na to?
1
Morčacie mäso vložíme do misy a pridáme vajíčko, lahôdkové droždie, soľ, čierne korenie a pretlačený cesnak.
2
Všetky suroviny spolu dobre premiešame.
3
Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré opekáme na panvici s rozohriatym olivovým olejom z každej strany.
4
Keď sú guľky opečené, pridáme do panvice lúpané paradajky a vodu. Väčšie kusy paradajok vyberieme a rozmixujeme. Dáme naspäť do panvice a necháme redukovať tak, aby nám vznikla hustá omáčka.
5
Dochutíme soľou, čiernym korením a oreganom.
6
Môžeme podávať s uvarenou cestovinou alebo samostatne.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
226 kcal
950 kJ
T:
11 g
B:
26 g
S:
4 g
V:
2 g
Dobrú chuť :-)!
Var zdravo a chutne aj vďaka receptom z našich kníh:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.