Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 150 g morčacích pŕs
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 cibuľu
- hrsť orechov
- 2 lyžičky korenia karí (ak robíme pre deti, nahradíme kurkumou a stačí 1 lyžička)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cuketu
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 1 lyžicu kyslej smotany
- 15 g strúhaného parmezánu
Ako budeme postupovať?
2. Na zohriatej panvici na troške oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme morčacie mäso.
3. Keď je mäso orestované, podlejeme trochou vody a podusíme.
4. Keď sa voda odparí, pridáme rozdrvené orechy, korenie karí a pretlačený cesnak.
5. Cuketu nastrúhame na špagety, ak nemáte špirálovač, môžete ju nakrájať na tenké plátky.
6. Pridáme ju k mäsu, necháme chvíľku prehriať a dochutíme soľou a čiernym korením.
7. Panvicu odstavíme zo zdroja tepla.
8. Pridáme kyslú smotanu, strúhaný parmezán, premiešame a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 855 kJ 442 kcal | 23 g | 13 g | 44 g | 3 g |
Množstvo výborných receptov na fit jedlá nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne 1, 2 a 3:
Mohli by ťa zaujať aj tieto zdravé recepty:
Tip na rýchly obed či večeru: celozrnné tortilly plnené medovým morčacím mäsom
20-minútový recept na obed plný bielkovín: morčacie prsia s pečenou zeleninou
Karfiolové rizoto s morčacím mäsom: tip na rýchly obed či večeru do 30 minút
Rýchly obed do 30 minút plný bielkovín: Morčacie prsia s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Cuketové špagety s mletým hovädzím mäsom: tip na zdravý obed plný bielkovín
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.