Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mleté morčacie mäso so zázvorom: rýchly obed do 20 minút

20 min
4 porcie
morcacie mlete maso recepty

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 500 g mletého mäsa (ja som použila morčacie)
  • 1 lyžičku sladkej mletej papriky
  • 1 lyžičku mletého zázvoru
  • 1 lyžičku cesnakového prášku
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžice domáceho medu
  • 400 g kokosového mlieka v plechovke
morcacie mlete maso recepty

Tento 20-minútový recept v sebe spája korenené mleté morčacie mäso s medom a kokosovým mliekom a všetko to spolu vytvára úžasné chutné jednoduché jedlo. Stačí hodiť všetko na panvicu, občas premiešať a za krátky čas môžeš servírovať túto lahodnú pochúťku.

Ako na to?

1

Zahrejeme panvicu s olivovým olejom na strednom ohni. Pridáme mleté mäso na panvicu.

2

K mäsu pridáme koreniny a všetko premiešame. Mäso úplne uvaríme.

3

Pridáme med a miešame. Kto má rád pikantné, môže si dať čili.

4

Nakoniec pridáme kokosové mlieko a premiešame. Pokračujeme vo varení 8-10 minút za občasného miešania, kým zmes nezhustne. Odstavíme z ohňa a podávame.

Tipy, s čím servírovať hotové jedlo:

  • s varenou brokolicou alebo brokolicovou kašou, batatovou kašou alebo inou zeleninovou kašou
  • s hnedou ryžou a so zeleninou
  • s karfiolovou ryžou
  • s kombináciou hnedej ryže a karfiolovej ryže
  • s quinou

Výživové hodnoty na 1 porciu:

404 kcal

1697 kJ

T:

28 g

B:

27 g

S:

11 g

V:

0 g

morčacie mäso recept

Dobrú chuť :-)!

Fit recepty, ktoré sú chutné aj rýchlo hotové nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.