Tento 20-minútový recept v sebe spája korenené mleté morčacie mäso s medom a kokosovým mliekom a všetko to spolu vytvára úžasné chutné jednoduché jedlo. Stačí hodiť všetko na panvicu, občas premiešať a za krátky čas môžeš servírovať túto lahodnú pochúťku.
Ako na to?
1
Zahrejeme panvicu s olivovým olejom na strednom ohni. Pridáme mleté mäso na panvicu.
2
K mäsu pridáme koreniny a všetko premiešame. Mäso úplne uvaríme.
3
Pridáme med a miešame. Kto má rád pikantné, môže si dať čili.
4
Nakoniec pridáme kokosové mlieko a premiešame. Pokračujeme vo varení 8-10 minút za občasného miešania, kým zmes nezhustne. Odstavíme z ohňa a podávame.
Tipy, s čím servírovať hotové jedlo:
- s varenou brokolicou alebo brokolicovou kašou, batatovou kašou alebo inou zeleninovou kašou
- s hnedou ryžou a so zeleninou
- s karfiolovou ryžou
- s kombináciou hnedej ryže a karfiolovej ryže
- s quinou
Výživové hodnoty na 1 porciu:
404 kcal
1697 kJ
T:
28 g
B:
27 g
S:
11 g
V:
0 g
Dobrú chuť :-)!
Fit recepty, ktoré sú chutné aj rýchlo hotové nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz