Klasické slovenské rizoto poznáme všetci. Mám rada alternatívy, preto som namiesto ryže použila karfiol, ktorý ryžu dokonale zastúpil. Kvalitné morčacie mäso dodalo jedlu výbornú chuť. Vždy sa snažím kupovať čo najkvalitnejšie mäso zo slovenských a dopátrateľných zdrojov. Vtedy viem, že mäso obsahuje len to, čo má obsahovať, bez rôznych prídavných látok, hormónov a antibiotík. Recept vrelo odporúčam. ;-)
Ako na to?
1
Mäso nakrájame na malé kocky.
2
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na zohriatom oleji.
3
Pridáme mäso a prudko ho opečieme.
4
Mäso posypeme červenou paprikou a premiešame.
5
Mrkvu nakrájame na kocky a spolu s hráškom pridáme k mäsu.
6
Podlejeme vodou, dochutíme soľou a dusíme cca 20 minút.
7
Kým sa mäso dusí, karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do mixéra, kde ho rozmixujeme na veľkosť ryže.
8
Takto pripravený karfiol pridáme k mäsu spolu s pretlačeným cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
9
Nakoniec jemne premiešame a servírujeme. Dozdobíme strúhaným syrom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 400g ):
400 kcal
1682 kJ
T:
19 g
B:
34 g
S:
22 g
V:
15 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Vynikajúce recepty na obedy a večere nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.