Tip na rýchly obed či večeru: celozrnné tortilly plnené medovým morčacím mäsom

Najesť sa rýchlo, chutne a hlavne zdravo je asi priorita každej z nás. Aj preto vznikol tento rýchly recept plný chuti, zeleniny a farieb. Priprav si aj ty na obed či večeru takéto šťavnaté celozrnné tortilly plnené medovým morčacím mäskom, zeleninou a smotanou.

Doba prípravy: 20 min

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 300 g morčacieho mäsa
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 celozrnné tortilly (príp. pozri tipy na domáce tortilly)
  • 1 žltú papriku
  • ½ uhorky
  • 1 paradajku
  • 2 hrste listového šalátu
  • 2 lyžice kyslej smotany (príp. bieleho jogurtu)

Ako budeme postupovať?

1. Mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Osolíme, okoreníme ho a primiešame aj lyžicu medu a lyžicu olivového oleja.

2. Mäso sprudka opečieme na panvici do zlata a chrumkava zo všetkých strán.

3. Na suchej panvici opečieme tortilly z oboch strán.

4. Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

5. Na tortillu natrieme lyžicu kyslej smotany poprípade jogurtu, poukladáme na to zeleninu a mäsko. Pevne zrolujeme a prekrojíme na polovicu.

 

Tip: Ak máme viac času, tortilly môžeme pripraviť aj doma. Vyskúšať môžeme napr. špenátové tortilly, domáce špaldové tortilly len zo 4 ingrediencií vrátane soli a vody, či domáce celozrnné tortilly.

morčacie mäso recepty

Nezáleží na tom, či tento recept už poznáš, alebo sme ti ukázali niečo nové. Možno ti pri pohľade na ňho napadne, že si ho dnes pripravíš a tú pizzu si predsalen neobjednáš.

 

Ďalšie skvelé nápady na recepty či už na rýchly obed alebo večeru nájdeš aj v našich 6-tich knihách:

recepty na obed

 

Vyskúšaj aj:

Rukolový šalát s mrkvou, avokádom, paradajkou a mungo klíčkami

Letné quinotto s cuketou, fazuľou a paprikou: tip na rýchly obed

Cícerové kari s ryžou: obed hotový do 30 minút

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 12/07/2019 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 roka   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre