Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Rýchly obed do 30 minút plný bielkovín: Morčacie prsia s mozzarellou a grilovanou zeleninou

30 min
4 porcie
morčacie s mozzarelou

Potrebujeme: 

  • 400 g kvalitných morčacích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 – 3 lyžice olivového oleja
  • 150 g cherry paradajok
  • 1/2 väčšej cukety
  • 2 – 3 šalotky
  • 1 mozzarella (125 g)
  • sušenú bazalku
morčacie s mozzarelou

Zdravý a vyvážený obed je veľmi dôležitý, a ak je navyše rýchly, je to skvelé, pretože nemusíme tráviť veľa času v kuchyni a aj tak si vychutnáme skvelé jedlo. Keďže pomaly nastal čas domácej zeleniny, môžeme ju zakomponovať do letných receptov. Prípravu dnešného jedla zvládne aj začiatočníčka. Zameriame sa teda na prípravu mäsa a zeleniny a ako prílohu môžeme použiť kuskus a orestované fazuľové struky, čo je veľmi rýchle a zaberie to len pár minút.

Ako na to?

1

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.

2

Každý kus osolíme a okoreníme čiernym korením.

3

Na panvici rozpálime olivový olej a opečieme mäso z jednej strany približne 2 – 3 minúty do hneda.

4

Mäso otočíme a pridáme k nemu nakrájanú zeleninu.

5

Následne počkáme, kým sa opečie aj z druhej strany a vyberieme mäso nabok z panvice. Uložíme ho do zapekacej misy.

6

Zeleninu ešte chvíľku restujeme, kým nepustí šťavu

7

Na mäso v zapekacej mise vylejeme celý obsah panvice so zeleninou aj s výpekom.

8

Nakrájame mozzarellu na plátky a na každý kus mäsa položíme plátok mozzarelly, osolíme ju a posypeme sušenou bazalkou.

9

Mäso so zeleninou dáme zapiecť do rúry zapiecť na 10 minút pri teplote 200°C.

10

Kým sa mäso v rúre dopečie, pripravíme kuskus podľa návodu a na panvici môžete orestovať osolené fazuľové struky a podávať ako prílohu s kuskusom.

Tip: Ak máme radi cesnak, môžeme ešte surové mäso potrieť cesnakom a až tak opiecť na panvici. Bude mať ešte lepšiu chuť.

rýchly obed
zdravy obed
morčacie mäso

Prajem ti dobrú chuť!

Kopec inšpirácií na rýchle obedy aj z mäsa nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne:

chudnutie stravou
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.