Rýchly obed do 30 minút plný bielkovín: Morčacie prsia s mozzarellou a grilovanou zeleninou

Zdravý a vyvážený obed je veľmi dôležitý, a ak je navyše rýchly, je to skvelé, pretože nemusíme tráviť veľa času v kuchyni a aj tak si vychutnáme skvelé jedlo. Keďže pomaly nastal čas domácej zeleniny, môžeme ju zakomponovať do letných receptov. Prípravu dnešného jedla zvládne aj začiatočníčka. Zameriame sa teda na prípravu mäsa a zeleniny a ako prílohu môžeme použiť kuskus a orestované fazuľové struky, čo je veľmi rýchle a zaberie to len pár minút.

 

Doba prípravy: max. 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 400 g kvalitných morčacích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 – 3 lyžice olivového oleja
  • 150 g cherry paradajok
  • 1/2 väčšej cukety
  • 2 – 3 šalotky
  • 1 mozzarella (125 g)
  • sušenú bazalku

Ako budeme postupovať?

1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.

2. Každý kus osolíme a okoreníme čiernym korením.

3. Na panvici rozpálime olivový olej a opečieme mäso z jednej strany približne 2 – 3 minúty do hneda.

4. Mäso otočíme a pridáme k nemu nakrájanú zeleninu.

5. Následne počkáme, kým sa opečie aj z druhej strany a vyberieme mäso nabok z panvice. Uložíme ho do zapekacej misy.

6. Zeleninu ešte chvíľku restujeme, kým nepustí šťavu.

7. Na mäso v zapekacej mise vylejeme celý obsah panvice so zeleninou aj s výpekom.

8. Nakrájame mozzarellu na plátky a na každý kus mäsa položíme plátok mozzarelly, osolíme ju a posypeme sušenou bazalkou.

9. Mäso so zeleninou dáme zapiecť do rúry zapiecť na 10 minút pri teplote 200°C.

10. Kým sa mäso v rúre dopečie, pripravíme kuskus podľa návodu a na panvici môžete orestovať osolené fazuľové struky a podávať ako prílohu s kuskusom.

 

Tip: Ak máme radi cesnak, môžeme ešte surové mäso potrieť cesnakom a až tak opiecť na panvici. Bude mať ešte lepšiu chuť.

rýchly obed

 

zdravy obed

 

morčacie mäso

Prajem ti dobrú chuť!

 

Kopec inšpirácií na rýchle obedy aj z mäsa nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne:

fitness recepty

 

Inšpiruj sa pri varení aj týmito receptami:

Rýchle obedy do 30 minút – 24x zdravé inšpirácie

Celozrnné špagety s mäsom a špargľou – ani tento obed ti nezaberie viac ako 30 minút

Krémové cviklové rizoto s mäsom – pokojne zameň kuracie za morčacie

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 30/05/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre