20-minútový recept na obed plný bielkovín: morčacie prsia s pečenou zeleninou

Určite sa aj tebe už stalo, že si mala na varenie strašne málo času. V lepšom prípade si si dala zdravý obed niekde v reštaurácii. V horšom prípade si siahla napr. po rohlíku, pomazánke, nejakej tej salámke,… No a to zvyčajne nestačilo, tak si to zajedla nejakým keksíkom. Vieme, že takýmto situáciám je ťažké sa vyhnúť, no existujú riešenia. Ak vieš dopredu, že ťa čaká uponáhaný deň, kedy nebudeš mať čas na dlhú prípravu jedla, skús si predpripraviť čo sa dá, už deň vopred (večer). A po druhé, ulož si obľúbené rýchle recepty ako je tento, aby si nabudúce nestrácala čas. Veď je to len o málilinko dlhšie ako príprava rohlíka, no neporovnateľne výživnejšie. Samozrejme, za predpokladu, že máš doma kvalitné ingrediencie. Hlavne mäso skús kúpiť v organickej kvalite, alebo aspoň od overeného zdroja. ;-)

Dobra prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 4 zemiaky
  • 1 cuketu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 250 g cherry paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku trstinového cukru
  • 1 lyžicu balsamica
  • 400 g morčacích pŕs

Ako budeme postupovať?

1. Aby tento recept netrval dlho, je naozaj dôležité rozloženie úloh. Rúru dáme predhriať na 180°C.

2. Ošúpeme zemiaky, umyjeme cuketu aj so šupkou a spolu nakrájame na cca 1 cm hrubé kolieska.

3. Zmiešame ich s 1 lyžicou oleja, pridáme soľ a čierne korenie a vložíme do vyhriatej rúry na cca 15 minút.

4. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky.

5. Na 1 lyžici oleja opražíme nakrájaný cesnak a potom k nemu pridáme paradajky.

6. Keď paradajky zmäknú, pustia šťavu. Celé to ochutíme troškou soli, cukrom, korením a balsamicom.

7. Morčacie prsia umyjeme, potrieme cca 1 lyžicou oleja, okoreníme a posypeme soľou.

8. Sprudka opekáme na rozpálenej panvici. Mäso sa pečie krátko, závisí od jeho hrúbky.

N záver naservírujeme na tanier mäso, zeleniny z rúry a paradajky. Nezabudneme na paradajkovú šťavu.

morčacie mäso recepty

Recept je chutný, výživný a naozaj nezaberie veľa času. Ako prílohu môžeš zvoliť prípadne aj blanšírované fazuľové lusky krátko orestované s cesnakom na panvici. Alebo v sezóne aj špargľu.

 

Viac chutných, zdravých a určite v mnohých prípadoch aj rýchlych receptov nájdeš v našich knihách:

recepty

 

Pozri aj na tieto chutné rýchle recepty:

Karfiolové rizoto s morčacím mäsom, na ktoré stačí 30 minút

Morčacie prsia s mozzarellou a grilovanou zeleninou

Zapečené kuracie prsia s chrenom a oštiepkom -pokojne urob toto jedlo s morčacím mäsom ;-)

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 09/05/2019 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre