Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduchá šampiňónová polievka s pohánkou vhodná aj pre vegánov

35 min
8 porcií
hubová polievka recept

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pór
  • 2 veľké mrkvy
  • 500 g šampiňónov
  • 2 lyžičky sušeného alebo čerstvého tymianu
  • 1 šálku pohánky (krúpy)
  • 7-8 šálok zeleninového vývaru alebo vody
  • šťavu z 1 citróna
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvú petržlenovú vňať
hubová polievka recept

Táto hubovo-pohánková polievka je bezlepková, sýta, plná chutí a určite sa stane tvojou obľúbenou! V tomto jednoduchom recepte ťa čaká lahodná a výdatná vegánska polievka ideálna na obed alebo večeru.

Ako na to?

1

V hrnci rozohrejeme olej na strednom ohni, pridáme na malé kúsky nakrájaný pór a dusíme asi 5 minút, kým nezmäkne.

2

Pridáme nakrájanú mrkvu, šampiňóny na plátky, tymian a dusíme ďalšie 4 minúty za častého miešania.

3

Pridáme pohánkové krúpy, vývar, citrónovú šťavu, soľ a korenie a privedieme do varu, čiastočne zakryjeme, znížime teplotu na nízku a dusíme 15 minút.

4

Ak by bola polievka príliš hustá, pridajte ešte vývar.

5

Podávame ozdobené čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

142 kcal

595 kJ

T:

3 g

B:

5 g

S:

23 g

V:

4 g

vyborna sampinonova polievka

Nech ti chutí 😊.

Vieš o tom, že aj v našom Fitness diári 2024 okrem skvelej pomoci a motivácie nájdeš aj inšpirácie na zdravé recepty. Preto neváhaj a začni ďalší rok s týmto úžasným pomocníkom.

fitness diár
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.