Táto hubovo-pohánková polievka je bezlepková, sýta, plná chutí a určite sa stane tvojou obľúbenou! V tomto jednoduchom recepte ťa čaká lahodná a výdatná vegánska polievka ideálna na obed alebo večeru.
Ako na to?
1
V hrnci rozohrejeme olej na strednom ohni, pridáme na malé kúsky nakrájaný pór a dusíme asi 5 minút, kým nezmäkne.
2
Pridáme nakrájanú mrkvu, šampiňóny na plátky, tymian a dusíme ďalšie 4 minúty za častého miešania.
3
Pridáme pohánkové krúpy, vývar, citrónovú šťavu, soľ a korenie a privedieme do varu, čiastočne zakryjeme, znížime teplotu na nízku a dusíme 15 minút.
4
Ak by bola polievka príliš hustá, pridajte ešte vývar.
5
Podávame ozdobené čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
142 kcal
595 kJ
T:
3 g
B:
5 g
S:
23 g
V:
4 g
Nech ti chutí 😊.
Vieš o tom, že aj v našom Fitness diári 2024 okrem skvelej pomoci a motivácie nájdeš aj inšpirácie na zdravé recepty. Preto neváhaj a začni ďalší rok s týmto úžasným pomocníkom.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz