Rýchly, zdravý a chutný obed, ktorý zasýti. Vyskúšaj plnené šampiňóny s gorgonzolou a lieskovcami. Všetky chute sa krásne medzi sebou snúbia a tak si môžeš vychutnať dokonalý gurmánsky zážitok. Odporúčam do cesta pridať aj ovsené vločky, vďaka ktorým vznikne chrumkavá krusta navrchu.
Ako na to?
1
Šampiňóny umyjeme, odkrojíme nožičky a môžeme aj trošku vnútra (tak aby sme nepoškodili a neurobili dieru v klobúčiku).
2
Odkrojené nožičky nasekáme a zmiešame s gorgondzolou, nasekanými lieskovcami, ovsenými vločkami, čiernym korením a podľa potreby zriedime jogurtom.
3
Plnkou naplníme vnútro šampiňónov a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C po dobu cca 20 minút.
4
Po upečení môžeme podávať ozdobené lístkami petržlenovej vňate alebo s jogurtovým dressingom.
Prajem ti dobrú chuť!
Tipy na chutné zdravé obedy a večere nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.