To, čo nás najlepšie zahreje v zimných dňoch, sú teplé polievky. Sú balzamom na dušu a pekne rozohrejú organizmus. Šampiňónovú polievku som zahustila zelerom, ktorý ju prekvapivo zaujímavo aj ochutil. Šampiňóny obsahujú veľa vody, takže sú pri chudnutí ideálne, a zeler zas organizmus odvodňuje. Polievka je pekne hustá, preto je vhodná aj na večeru.
Ako na to?
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji.
2
Šampiňóny nakrájame a pridáme k cibuli. Chvíľu restujeme.
3
Zeler ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k šampiňónom.
4
Nalejeme vodu a varíme domäkka.
5
Keď sú šampiňóny a zeler uvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom dohladka.
6
Pridáme smotanu na varenie a dochutíme soľou s čiernym korením.
7
Necháme polievku chvíľu prevariť a odstavíme.
8
Chlieb nakrájame na malé kocky. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C. Pečieme cca 10 – 15 minút s ventilátorom.
9
Hotovú polievku servírujeme do misky alebo taniera spolu s krutónmi a dozdobíme pórom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 270 ml):
132 kcal
557 kJ
T:
6 g
B:
4 g
S:
13 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Viac receptov aj na výživné polievky nájdeš v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.