Strukoviny sú plné rastlinných proteínov, ale keď sa zmiešajú aj s obilninami, ktoré majú v sebe vlákninu, je to istota výbornej zdravej kombinácie, ktorá ťa nielen zasýti, ale je aj prospešná pre tvoje telo a myseľ.
A vieš, čo je na tom najlepšie? Že takýto šalát si vieš pripraviť kedykoľvek z akýchkoľvek zvyškov obilnín alebo už vopred uvarených strukovín, ktoré nájdeš v chladničke. Kombináciám a fantázii sa medze nekladú 😊.
Ako na to?
1
Všetky obilniny a takisto strukoviny si uvaríme „al dente“. Najlepšie hneď ráno a necháme vychladnúť.
2
Na obed alebo večeru už stačí len všetko spolu zmiešať, pridať tuniaka, špenát, postrúhanú mrkvu a cícer z konzervy.
3
Pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čerstvým mletým korením.
Výživové hodnoty na 1 porciu (hodnoty sú orientačné):
315 kcal
1321 kJ
T:
2 g
B:
19 g
S:
52 g
V:
6 g
Dobrú chuť :-)!
A čo pripraviť nabudúce? Vyber si recept v niektorej z našich kníh:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.