Šalát s čiernou šošovicou plný zdravých ingrediencií, ktoré tvoje telo tak potrebuje! Kombinácia šošovice a quinoy je famózna, do toho listy špenátu a sladký zemiak. Zmes zaujímavých ingrediencií ťa príjemne prekvapí chuťou i dizajnom. Ideálny je na večeru, ale pripraviť si ho môžeš aj na obed.
Ako na to?
1
Quinou a čiernu šošovicu scedíme vriacou vodou. Obe strukoviny do hrnca, zalejeme vodou a necháme variť cca 20 minút spolu s bobkovým listom a štipkou rasce.
2
Medzitým sladký zemiak so šupkou uvaríme vo vode.
3
Keď bude v strede mäkký (musíme do neho pichnúť vidličkou), tak ho z vody vyberieme a hneď opláchneme v studenej vode. Potom ho ľahko zbavíme šupky nožom. Nakrájame na kocky.
4
Na kokosovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
5
Pridáme uvarený cícer, na kocky nakrájaný sladký zemiak a opláchnutý baby špenát.
6
Pridáme aj uvarenú quinou s čiernou šošovicou. Na záver už len osolíme a okoreníme podľa chuti.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
776 kcal
3259 kJ
T:
15 g
B:
40 g
S:
60 g
V:
22 g
Prajem ti dobrú chuť!
Skvelé tipy na večeru, ale aj na raňajky a obed nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.