Predstavujem ti osviežujúci quinoa šalát s cviklou a rukolou, do ktorého sa naozaj zamiluješ. Túto zdravú, chutnú obedovú „rýchlovku“ máš hotovú raz dva a nakŕmiš ňou celú rodinku. Výborný šalát obsahuje kopec železa, kyseliny listovej či vitamín C. Miesto feta syru ho môžeš pripraviť aj s grilovanými kuracími prsiami alebo kúskami lososa pripraveného na masielku. Mne sa už zbiehajú slinky a čo tebe?
Ako na to?
1
Quinou sparíme cca 500 ml vriacej vody, dáme do hrnca a zalejeme cca 400 ml vodou.
2
Občas premiešame, ku koncu osolíme.
3
Hotovú quinou necháme vychladnúť, medzitým pripravíme ostatné ingrediencie.
4
Rukolu opláchneme, môžeme nakrájať.
5
Pomaranče zbavíme šupky a nakrájame.
6
Uvarenú a vychladnutú cviklu nakrájame na väčšie kúsky.
7
Všetko zmiešame dokopy, posypeme feta syrom, polejeme medom a kvapkami olivového oleja. Môžeme pridať aj trošku citrónovej šťavy.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
459 kcal
1910 kJ
T:
13 g
B:
9 g
S:
69 g
V:
9 g
Prajem ti dobrú chuť!
Fantastické recepty aj od autorky Betky nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.