Sviatky sú obdobím, kedy pripravujeme možno viac druhov jedál ako zvyčajne, hlavne kvôli návštevám, ktoré absolvujeme, alebo očakávame. Jasné, že chceme zapôsobiť a pochváliť sa tým, čo dobré sme pripravili. Aby sme sa vyhli ťažkým jedlám, pokojne môžeme napríklad vynechať klasický majonézový šalát a nahradiť ho napríklad týmto šalátom s bulgurom, kozím syrom, fazuľkami a brusnicami, ktorý chutí výborne. Skús tento bulgurový šalát teraz na Veľkú noc, prípadne aj na Vianoce. ;-)
Ako na to?
1
Ak používame sušené brusnice, najprv ich namočíme do vody.
2
Bulgur uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
3
Keď je uvarený, scedíme ho a necháme odkvapkať.
4
Pripravíme fazuľky. Opláchneme ich a odrežeme konce. Nakrájame ich na menšie kúsky.
5
V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme fazuľky a petržlenovú vňať a opekáme 5 minút. Potom ich zakryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka ďalších 7-10 minút.
6
Vo väčšej miske zmiešame bulgur, mäkké fazuľky, brusnice (z ktorých sme zliali vodu mimo), citrónovú šťavu a pridáme soľ a korenie.
7
Na koniec všetko premiešame s mäkkým kozím syrom a dobrota je na svete.
Tip: Ak máme radi orechy, môžeme do šalátu primiešať napr. tenké plátky mandlí.
Prajem príjemné prežitie veľkonočných sviatkov a dobrú chuť k sviatočnému stolu! :-)
Fantastické recepty na rôzne príležitosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov