Čas prípravy
- 30 minútvarenie vývaru
- 90 minútpríprava
Ak rada skúšaš nové chute, tento recept stojí za to. Príjemný mix chutí, ktorý ťa vnútorne zahreje, pohladí tvoje trávenie a doplní potrebné živiny počas dňa. Toto je posledný zo série receptov inšpirovaných knihou doc. Kuželu.
Verím, že si aspoň jeden z nich vyskúšala, pretože ide o všestranne vyvážené a výživné jedlá.
Ako na to:
1
Rúru necháme vyhriať na 200 °C.
2
Nakrájame si baklažán na menšie kocky, cesnak a cibuľu nakrájame na plátky a vložíme do hlbšieho pekáča či zapekacej misy.
3
Pridáme najemno nastrúhaný zázvor, pastu karí a arašidový olej.
4
Celú zmes premiešame a dáme piecť na cca 25 minút.
5
Polovicu upečenej baklažánovej zmesi presunieme do hlbokej panvice, v ktorej budeme robiť dhal.
6
Do panvice k baklažánu prisypeme mung dal, soľ, korenie, pridáme lístky karí a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom alebo vriacou vodou.
7
Zmes necháme na nízkom ohni bublať aspoň jednu hodinu, kým sa nám úplne neuvarí. Z času na čas kašu premiešame, aby sa neprilepila o spodok panvice. Ak by kaša príliš hustla a tekutina sa vytrácala, pokojne prilejeme po pohároch vriacu vodu a premiešame. Výsledkom by mala byť kaša, ktorá je trošku redšia.
8
Kašu podávame s basmati ryžou a dozdobíme zostatkom pečenej baklažánovej zmesi, celé posypeme čerstvým koriandrom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
472 kcal
1986 kJ
T:
5 g
B:
39 g
S:
64 g
V:
12 g
Dobrú chuť 😉!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot