Vynikajúce mrkvovo-šošovicové placky podľa doc. Ladislava Kuželu
65 min
10 ks
-128837-medium.jpg)
Čas prípravy
- 15 minútpredvarenie mrkvy a šošovice
- 50 minútpríprava
Placky sú veľmi praktickým jedlom, do ktorého vieme schovať naozaj rôzne druhy zeleniny či strukovín a ktoré môžeme vziať na cesty ako snack či zdravý obed.
Tento recept je inšpirovaný knihou doc. Ladislava Kuželu s názvom Recepty pre zdravé črevo.
Ako na to:
1
Rúru si necháme vopred zahriať na 200 stupňov.
2
Uvarenú mrkvu v miske popučíme s uvarenou šošovicou a pridáme nastrúhanú cuketu.
3
Do zmesi pretlačíme cesnak a primiešame najemno nakrájanú cibuľu.
4
Prisypeme rascu, korenie garam masala a nadrobno nasekanú papričku čili. Zeleninu s korením dôkladne premiešame a necháme chvíľu postáť.
5
Ak je tekutiny v zmesi prebytok, môžeme ju skúsiť zliať, prípadne môžeme prisypať ovsené vločky. Zmes by mala byť tvarovateľná, aby sme z nej mohli spraviť guľôčky.
6
Guľky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a každú jemne roztlačíme do tvaru placky. Pečieme v rúre približne 30 – 40 minút.
7
Po vytiahnutí z rúry necháme placky vychladnúť – aspoň 20 minút. Ak by sme s nimi začali pracovať hneď, mohli by sa nám rozpadávať.
TIP: Placky si môžeš vložiť do kváskovej žemle potretej kvalitným dresingom, obložiť zeleninou a máš chutný vege burger pripravený pokojne aj do krabičky 😉.
-370755-large.jpg)
Dobrú chuť 😊!
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩: