Čas prípravy
- 15 minútpredvarenie mrkvy a šošovice
- 50 minútpríprava
Placky sú veľmi praktickým jedlom, do ktorého vieme schovať naozaj rôzne druhy zeleniny či strukovín a ktoré môžeme vziať na cesty ako snack či zdravý obed.
Tento recept je inšpirovaný knihou doc. Ladislava Kuželu s názvom Recepty pre zdravé črevo.
Ako na to:
1
Rúru si necháme vopred zahriať na 200 stupňov.
2
Uvarenú mrkvu v miske popučíme s uvarenou šošovicou a pridáme nastrúhanú cuketu.
3
Do zmesi pretlačíme cesnak a primiešame najemno nakrájanú cibuľu.
4
Prisypeme rascu, korenie garam masala a nadrobno nasekanú papričku čili. Zeleninu s korením dôkladne premiešame a necháme chvíľu postáť.
5
Ak je tekutiny v zmesi prebytok, môžeme ju skúsiť zliať, prípadne môžeme prisypať ovsené vločky. Zmes by mala byť tvarovateľná, aby sme z nej mohli spraviť guľôčky.
6
Guľky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a každú jemne roztlačíme do tvaru placky. Pečieme v rúre približne 30 – 40 minút.
7
Po vytiahnutí z rúry necháme placky vychladnúť – aspoň 20 minút. Ak by sme s nimi začali pracovať hneď, mohli by sa nám rozpadávať.
TIP: Placky si môžeš vložiť do kváskovej žemle potretej kvalitným dresingom, obložiť zeleninou a máš chutný vege burger pripravený pokojne aj do krabičky 😉.
Výživové hodnoty na 1 ks:
45 kcal
189 kJ
T:
0.3 g
B:
1 g
S:
8 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😊!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot