Rýchly, zdravý a sýty obed za pár minút? Tento recept s maslovou fazuľou spĺňa všetky spomenuté kritériá 😊. Inšpiruj sa s nami knihou od doc. Ladislava Kuželu, v ktorej nájdeš množstvo chutných vege receptov pre svoje zdravé črevo.
Ako na to:
1
Maslovú fazuľu dáme do misky a postláčame tak, aby vznikla hustá kompaktná zmes
2
Sušené paradajky nakrájame na drobné kúsky a pridáme k fazuli. Rovnako tak aj kapary, bazalku nasekanú najemno a píniové oriešky. Všetko spolu dôkladne premiešame.
3
Vytvarujeme malé fašírky, ktoré pečieme na panvici s olivovým olejom. Fašírky možno upiecť aj v rúre na plechu s papierom na pečenie na 200 stupňoch 30 – 40 minút.
TIP: K fašírkam sa skvele hodí grilovaná zelenina. Ja som si upiekla polovicu cukety, štvrť hokkaido tekvice, 1 malú mrkvu a pár kúskov ružičkového kelu.
Nech ti chutí 😋!
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot