Nátierka, ktorá ťa svojou chuťou rozhodne príjemne prekvapí. Sladkastá, orientálna chuť, ktorú ak skombinuješ s kvalitným kváskovým chlebíkom, so zeleninou či s čerstvými klíčkami, získaš dokonalé raňajkové spojenie na podporu svojho zdravého a krásneho tela 😉 . Tento recept je ďalším zo série inšpirácií z knihy doc. Kuželu.
Ako na to?
1
Zeleninu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. V miske ju zalejeme olejom, prisypeme koreniny na dochutenie a premiešame.
2
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme zeleninu a pridáme cesnak spolu s čerstvým tymianom. Ak by sme čerstvý tymian nemali a použijeme sušený, ten pridáme až pri mixovaní zeleniny.
3
Do rúry vyhriatej na 200 ˚C vložíme plech so zeleninou a pečieme cca 30 – 40 minút.
4
Po vytiahnutí z rúry necháme zeleninu chvíľu odpočinúť a vychladnúť. Následne všetko spolu pomixujeme a prilievame rastlinné mlieko podľa toho, či máme radšej hustejšiu nátierku alebo krémovejšiu.
Dobrú chuť 😋!
Skvelé receptové inšpirácie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot