Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

FIT večera: Baklažán s bryndzovým prekvapením

bryndza recept
Tiež máš chuť na nejaký ľahký receptík bez mäsa? Odporúčam tento lahodný baklažán s našim tradičným syrom. Bryndza je najstarším syrárskym výrobkom na Slovenku. Nielenže výborne chutí, ale prospieva aj nášmu zdraviu. Je to prirodzená potravina, ktorá vzniká výlučne prírodnou cestou bez chemických zásahov. Obsahuje veľké množstvo mliečnych baktérií a má vysoký obsah vápnika. Okrem toho chráni pred onkologickými ochoreniami, osteoporózou a civilizačnými ochoreniami. V kombinácii s baklažánom bude pre tvoj organizmus obrovským prínosom. 

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 2 ks baklažánov

  • 5 lyžíc olivového oleja

  • 5 strúčikov cesnaku

  • morskú/himalájsku soľ


Na plnku:

  • 300 g bryndze

  • 100 g bieleho jogurtu

  • 40 g čiernych olív

  • 40 g bio sušených paradajok (nie v oleji)

  • 1 vajíčko


Ako budeme postupovať?

1. Baklažány pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Posolíme z oboch strán a necháme vypotiť asi 10 minút. Zatiaľ si do misky pripravíme olivový olej a pretlačený cesnak.
2. Po desiatich minútach odsajeme papierovou utierkou z baklažánov vodu a každý plátok natrieme z oboch strán olivovým olejom s cesnakom.
3. Rozohrejeme si panvicu na grilovanie a plátky baklažánu opečieme z oboch strán. Ukladáme na tanier a necháme vychladnúť. Zatiaľ si z bryndze, jogurtu a vajíčka vymiešame náplň. Sušené paradajky a olivy nakrájame nadrobno a pridáme k plnke. Opäť spolu dobre premiešame.
4. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme olejom. Plátky baklažánu natierame plnkou a stáčame do roliek, ktoré ukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Takto pripravený baklažán zapekáme v rúre pri 200 stupňoch cca 15-20 minút, kým nie je plnka zlatistá. Podávame s čerstvým šalátom.
zavitky2
 
zavitky1
 
bakalzan1
Prajem dobrú chuť :-).
Energetická hodnota 1 porcie:















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkoviny
1 893 kj
471 kcal
34 g16 g21 g
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.