Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 2 ks baklažánov
- 5 lyžíc olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- morskú/himalájsku soľ
Na plnku:
- 300 g bryndze
- 100 g bieleho jogurtu
- 40 g čiernych olív
- 40 g bio sušených paradajok (nie v oleji)
- 1 vajíčko
Ako budeme postupovať?
2. Po desiatich minútach odsajeme papierovou utierkou z baklažánov vodu a každý plátok natrieme z oboch strán olivovým olejom s cesnakom.
3. Rozohrejeme si panvicu na grilovanie a plátky baklažánu opečieme z oboch strán. Ukladáme na tanier a necháme vychladnúť. Zatiaľ si z bryndze, jogurtu a vajíčka vymiešame náplň. Sušené paradajky a olivy nakrájame nadrobno a pridáme k plnke. Opäť spolu dobre premiešame.
4. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme olejom. Plátky baklažánu natierame plnkou a stáčame do roliek, ktoré ukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Takto pripravený baklažán zapekáme v rúre pri 200 stupňoch cca 15-20 minút, kým nie je plnka zlatistá. Podávame s čerstvým šalátom.
Energetická hodnota 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
1 893 kj 471 kcal | 34 g | 16 g | 21 g |
Ďalšie tipy na výživnú večeru:
Lahodný pšenový nákyp
Bylinkové kuracie prsia s karfiolovou ryžou
Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.