Baklažánové pizza koláčiky s domácou barbecue omáčkou

Priprav si ľahkú zeleninovú večeru. Chutný baklažán naplnený zeleninou a mozzarellou dokonale uspokojí tvoj mlsný jazýček a domáca barbecue omáčka dodá tomuto jedlu šmrnc. Dozdob bazalkou a potešíš nielen chuťové poháriky, ale aj svoje oči. Dobrú chuť želám :-).
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
Na barbecue omáčku:
Ako budeme postupovať?
1. Baklažán nakrájame na cca 1,5 cm hrubé kolieska. Stred vyrežeme nožom tak, aby nám vznikol prázdny kruh.
2. Osolíme ho a chvíľu necháme odstáť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a orestujeme ju na rozohriatom oleji. Červenú papriku, cuketu, olivy a vnútro, čo sme vydlabali z baklažánu nakrájame na drobno a pridáme k cibuli.
3. Chvíľu restujeme, odstavíme zo zdroja tepla a pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu. Premiešame, osolíme a okoreníme.
4. Baklažán poutierame papierovou utierkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prázdne kolieska naplníme pripravenou zmesou. Posypeme korením na syr a strúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 20 minút.
5. Kým sa nám baklažán pečie, pripravíme si omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame a opečieme spolu s chilli papričkou na panvici s rozohriatym olivovým olejom.
6. Pridáme cherry paradajky v pretlaku, kokosový cukor, Tamari, jablčný ocot a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme 20 minút.
7. Nakoniec rozmixujeme dohladka na omáčku.
8. Keď je baklažán upečený, podávame s omáčkou a opečeným domácim chlebom alebo len s čerstvou zeleninou.
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 1 hrubší baklažán
- 1 cibuľu
- 1 cuketu
- 1 červenú papriku
- 1 strúčik cesnaku
- 10 ks čiernych olív
- 100 g mozzarelly
- olivový olej
- himalájsku soľ
- čierne korenie a ďalšie koreniny podľa chuti
- syr Grada Padano
Na barbecue omáčku:
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g cherry paradajok v pretlaku
- 1 malú chilli papričku
- 40 g kokosového cukru
- 1 PL Tamari omáčky
- 1 PL jablčného octu
- 1 PL hustého paradajkového pretlaku
- olivový olej
- himalájsku soľ
- čierne korenie
Ako budeme postupovať?
1. Baklažán nakrájame na cca 1,5 cm hrubé kolieska. Stred vyrežeme nožom tak, aby nám vznikol prázdny kruh.
2. Osolíme ho a chvíľu necháme odstáť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a orestujeme ju na rozohriatom oleji. Červenú papriku, cuketu, olivy a vnútro, čo sme vydlabali z baklažánu nakrájame na drobno a pridáme k cibuli.
3. Chvíľu restujeme, odstavíme zo zdroja tepla a pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu. Premiešame, osolíme a okoreníme.
4. Baklažán poutierame papierovou utierkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prázdne kolieska naplníme pripravenou zmesou. Posypeme korením na syr a strúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 20 minút.
5. Kým sa nám baklažán pečie, pripravíme si omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame a opečieme spolu s chilli papričkou na panvici s rozohriatym olivovým olejom.
6. Pridáme cherry paradajky v pretlaku, kokosový cukor, Tamari, jablčný ocot a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme 20 minút.
7. Nakoniec rozmixujeme dohladka na omáčku.
8. Keď je baklažán upečený, podávame s omáčkou a opečeným domácim chlebom alebo len s čerstvou zeleninou.






Prajem skvelú chuť :-).
Výživové hodnoty 1 porcie bez prílohy:
Výživové hodnoty 1 porcie bez prílohy:
Ďalšie chutné zeleninové variácie:
Zapekané karfiolové misky so zeleninou
Zelerovo-mrkvový šalát s kozím syrom
Bulgur s baklažánom a paradajkami