Ak máte radi sladké raňajky alebo olovrant, tento recept je pre vás ako stvorený. Jabĺčka, ktoré dozrievajú práve teraz, výborne chutia. V tomto malom dezerte pokryjú všetky chute na sladké a dodajú organizmu vlákninu.
Ako na to?
1
Jablká rozkrojíme na štyri časti, vyberieme jadrá. Nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do misy.
2
Pridáme hrozienka, mandľové lupienky, trstinový cukor, škoricu, rozpustené maslo a rozdrobený tvaroh.
3
Všetko spolu dobre premiešame.
4
Zapekaciu misu vymastíme, vysypeme múkou a jablkovú zmes do nej vysypeme.
5
Z vajíčok, mlieka, múky a zo škoricového cukru pripravíme riedke cesto.
6
Vylejeme ho na jablkovú zmes a vidličkou mu pomôžeme, aby sa dostalo medzi jablká.
7
Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 35 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 200 g):
345 kcal
1450 kJ
T:
13 g
B:
10 g
S:
46 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊!
Zakúp si svoj Fitness diár® 2023 v štandardnej veľkosti alebo môžeš mať aj našu limitovanú edíciu, a začni nový rok zapisovaním si do diára s nami:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.