Pečené ovsené vločky s jablkami sú jednoduchým dezertom, chutným pohostením, sladkými raňajkami či večerou. Vynikajúce pre malých aj veľkých. Priprav si túto pochúťku večer a ráno máš o výdatné raňajky postarané. Máš chuť na sladké? Aj vtedy môžeš siahnuť po tejto dobrote. Hľadáš tip na sladkú a ľahkú večeru? Nech sa páči, čítaj ďalej.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 175 ˚C a zapekaciu misku s rozmerom 20 x 20 cm si natrieme maslom.
2
V strednej miske zmiešame ovsené vločky, hnedý cukor, orechy, brusnice, prášok do pečiva, škoricu, vanilku a soľ.
3
V malej miske zmiešame vajíčka, mlieko a rozpustené maslo. Pridáme do ovsenej zmesi a premiešame.
4
Na dno pripravenej zapekacej misy rovnomerne naukladáme nakrájané jablká.
5
Potom vrch polejeme polovicou zmesi ovsených vločiek, orechové maslo rôzne navrstvíme na ovsené vločky a potom prikryjeme druhou polovicou zmesi a rovnomerne rozotrieme.
6
Pečieme v rúre 40-45 minút alebo kým ovos nie je zlatohnedý a nestuhne.
7
Podávame teplé, izbovej teploty... Alebo, môj obľúbený spôsob, studené z chladničky s jogurtom, tvarohom, ovocím, orechmi, čokoládou alebo len tak samotné. Výber je už na tebe.
TIP: Namiesto orechového masla môžeme použiť horkú čokoládu alebo tento krok úplne vynechať. Prípadne si môžeme vločky poliať rozpustenou horkou čokoládou. Namiesto jabĺk možno použiť ľubovoľné ovocie, tak ako vieme experimentovať aj pri sušenom ovocí. Tento recept je flexibilný a zakaždým sa z neho dá vyrobiť niečo nové.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
320 kcal
1347 kJ
T:
16 g
B:
9 g
S:
33 g
V:
4 g
Nech ti chutí :-)!
Vyskúšaj aj ty pridať do receptu naše bio lieskovo-orieškové maslo pre ešte väčší pôžitok z jedla:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz