Hrejivá kombinácia jabĺk, pomarančov a škorice je ideálna na vytvorenie dokonalého zimného dezertu. Tieto zapečené jabĺčka sú rýchle, jednoduché a pochutí si na nich celá rodina.
Môžu sa jesť ešte horúce, ale po vychladnutí sa dajú krásne krájať a servírovať ako klasický koláčik.
Ako na to?
1
Ošúpané jablká nakrájame na menšie kúsky.
2
Zalejeme ich pomarančovou šťavou, pridáme zemiakový škrob a rovnomerne premiešame.
3
Zmes preložíme do zapekacej misky, ktorú sme vymazali maslom.
4
V druhej miske zmiešame zmäknuté maslo, vločky, cukor, škoricu, pomarančovú kôru a múku.
5
Mrveničku navrstvíme na jabĺčka a posypeme mandľovými lupienkami alebo posekanými orechmi.
6
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 ˚C na cca 35 minút, kým vrch jemne nezhnedne.
Dobrú chuť :-)!
Aj k takému koláču sa hodí Fitnutka, lieskovo-oriešková zdravá nátierka:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.