Že vraj praženica a bez vajíčok? Áno, ide to 😊. Ako vegánka nemusím byť ukrátená o žiadne chute, stačí sa trochu pohrať s korením. Je zaujímavé, koľko máme korenín, ktoré bežne nepoužívame, a pritom vedia kúzliť. Nemusí to byť len o soli, čiernom korení a červenej paprike. Vedela si, že napríklad taká kurkuma je zázrakom, ktorý pomáha pri zápaloch v tele, posilňuje imunitu, pomáha v boji proti nadváhe? Či áno, či nie, poď sa dať uniesť spolu so mnou do sveta chutí a farieb... 😊
Ako na to?
1
Všetky ingrediencie na placky zmiešame, vznikne cesto, ktorého konzistencia by mala byť o niečo redšia, ako je horčica.
2
Panvicu na palacinky potrieme tenkou vrstvou oleja a opekáme tenké placky, ktoré budeme neskôr plniť.
3
Na druhej panvičke si na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
4
Keď cibuľa zmäkne, pridáme rozpolené cherry paradajky, ktoré necháme, aby pustili šťavu.
5
Rozmrvíme v rukách tofu, ktoré pridáme to tejto zmesi, dochutíme koreninami a necháme ohriať na plameni.
6
Placky naplníme tofu praženicou, podávame s čerstvou zeleninou, najlepšie takou, ktorá je teraz aktuálne dostupná a rastie na našom území. Praženicu môžeme dozdobiť medvedím cesnakom, jarnou cibuľkou alebo červenou reďkovkou, poprípade inou zelenou zeleninou. Nakoniec pridáme ešte čierny sezam.
Tip: Ak chceme praženicu urobiť krémovejšiu, môžeme na konci pridať rastlinnú smotanu, ktorá ju urobí jemnejšou a bude sa menej mrviť.
Výživové hodnoty na 1 porciu (iba praženice):
372 kcal
1557 kJ
T:
24 g
B:
26 g
S:
12 g
V:
4.5 g
Výživové hodnoty na 1 porciu (praženica + 3 ks placky):
760 kcal
3180 kJ
T:
29 g
B:
42 g
S:
79 g
V:
14.5 g
Dobrú chuť :-)!
Recepty od Dominiky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Volám sa Domi. Ak by som sa mala v skratke opísať, som malé žieňa s veľkým apetítom ako do života tak aj do jedla. Milujem ľudí, zvieratá, prírodu a rada cestujem. Taktiež som Jumping trénerkou v Bratislave a na svojej ceste za zdravím a fit postavou som pochopila dve veci. Žena musí byť spokojná hlavne zvnútra, aby mohla byt spokojná navonok a po druhé, maškrtiť sa dá aj zdravo. Som asi tretí rok na rastlinnej strave a rada Vám ukážem, že to nie je len o šaláte. :-) Nájdete ma na IG: @svetbaj_mi