Na tejto kaši je skvelé, že si ju môžeme pripravovať rôzne podľa jednotlivých sezón ovocia a vždy chutí skvelo. Dnes použijeme na vrch marhule, čučoriedky, chia semiačka či píniové oriešky, ale hodí sa tam aj hocijaké iné ovocie. Ku kokosu skvelo pasujú maliny, jahody či granátove jablko, takže fantázii sa medze nekladú.
Ako na to?
1
Quinou prepláchneme pod studenou vodou, dáme do hrnca a zalejeme 200 ml vody. Pridáme aj kokosové mlieko (len hustú časť z plechovky), všetko premiešame a dáme variť.
2
Kašu varíme približne 15-20 minút, občas ju premiešame, ak by sa nám zdala hustá, pridáme trocha vody.
3
Keď je kaša hotová, primiešame strúhaný kokos, ozdobíme ju ovocím a orechmi a servírujeme.
Tip: Odporúčam siahnuť po kvalitnej quinoi v bio kvalite, je bohatá na aminokyseliny, vitamíny, vápnik či železo.
Maj krásne ráno a dobrú chuť :-)!
Do raňajkových kaší sa navrch hodí aj lyžička Fitnutky pre ešte väčší pôžitok.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov