Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Čučoriedkové lievance bez lepku, laktózy či vajec

15 min
2 porcie
pohánkové lievance

Potrebujeme: 

  • 1 zrelý banán
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 150 g hladkej celozrnnej pohánkovej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • agáve, prípadne domáci med na dosladenie podľa chuti
  • 100 g čučoriedok
  • kokosový olej na pečenie lievancov
pohánkové lievance

Lievance má rád snáď každý, a keďže existuje množstvo ich verzií, môžeme si vybrať, ktoré nám vyhovujú. Tieto pohánkové lievance s čučoriedkami sú nenáročné a rýchlo hotové a vďaka čučoriedkam šťavnaté a veľmi chutné. Vychutnať ich môžeme na raňajky alebo si ich zobrať niekam na cesty.

Ako na to?

1

Všetky suroviny (okrem čučoriedok a oleja) rozmixujeme ponorným mixérom na stredne husté cesto. Ak by sa nám zdalo husté, pridáme ešte trocha mandľového mlieka.

2

Do cesta opatrne zamiešame čučoriedky a na rozohriatom kokosovom oleji pečieme lievance z každej strany 2-3 minúty.

Tip: Na vrch si môžeme dať jogurt, med či kvalitný orieškový krém, napr. Fitnutku.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

506 kcal

2125 kJ

T:

12 g

B:

7 g

S:

91 g

V:

3 g

pohankove lievance
lievance recept

Dobrú chuť :-)!

Oživ svoje sladké raňajky s lyžičkou bio lieskovo-orieškového krému:

čoko krém
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.