Mám pre teba recept, ktorý je vhodný na raňajky, rýchly obed či ľahkú večeru. Zbožňujem takéto jednoduché, rýchle a chutné jedlá. A ešte bonus, chutí aj deťom. Vyskúšané na mojom 2-ročnom synovi. Tento recept je nielen veľmi praktický, pretože všetko pripravíš na jednej panvici, ale je aj veľmi jednoduchý na prípravu. Bez problémov to zvládnu aj tí, ktorí v kuchyni nemajú takmer žiadne zručnosti. A všetko, čo potrebuješ, je asi 10 minút.
Ako na to?
1
Na väčšom strúhadle si nastrúhame mrkvu a bataty.
2
Na väčšej panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme doň nastrúhanú zeleninu, ktorú osolíme. Opekáme, kým jemne nezmäknú, približne 5-7 minút.
3
Do opečenej zeleniny si urobíme dieru a do nej si rozbijeme vajíčka, ktoré si tiež osolíme. Dusíme na miernom stupni, prikryté pokrievkou. Čas záleží na tom, aké vajíčka chceme – či uvarené, alebo roztečené.
4
Podávame s čerstvými bylinkami, so syrom, s kvalitnou šunkou. Proste s tým, na čo máte chuť alebo čo máte doma.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
393 kcal
1652 kJ
T:
22 g
B:
16 g
S:
30 g
V:
6 g
Dobrú chuť :-)!
V našich strunových kuchárskych knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš aj samostatné kapitoly s receptami na vajíčka na raňajky:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz