Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na jednoduchý, rýchly recept s batatmi: vajíčka na raňajky z jednej panvice

10 min
2 porcie
vajíčka na raňajky

Potrebujeme: 

  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 väčší batat
  • 3 lyžice olivového leja
  • morskú/himalájsku soľ
  • 4 vajíčka (pri recepte pre deti musia byť dobre tepelne spracované)
  • čerstvé bylinky na posypanie
vajíčka na raňajky

Mám pre teba recept, ktorý je vhodný na raňajky, rýchly obed či ľahkú večeru. Zbožňujem takéto jednoduché, rýchle a chutné jedlá. A ešte bonus, chutí aj deťom. Vyskúšané na mojom 2-ročnom synovi. Tento recept je nielen veľmi praktický, pretože všetko pripravíš na jednej panvici, ale je aj veľmi jednoduchý na prípravu. Bez problémov to zvládnu aj tí, ktorí v kuchyni nemajú takmer žiadne zručnosti. A všetko, čo potrebuješ, je asi 10 minút.

Ako na to?

1

Na väčšom strúhadle si nastrúhame mrkvu a bataty.

2

Na väčšej panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme doň nastrúhanú zeleninu, ktorú osolíme. Opekáme, kým jemne nezmäknú, približne 5-7 minút.

3

Do opečenej zeleniny si urobíme dieru a do nej si rozbijeme vajíčka, ktoré si tiež osolíme. Dusíme na miernom stupni, prikryté pokrievkou. Čas záleží na tom, aké vajíčka chceme – či uvarené, alebo roztečené.

4

Podávame s čerstvými bylinkami, so syrom, s kvalitnou šunkou. Proste s tým, na čo máte chuť alebo čo máte doma.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

393 kcal

1652 kJ

T:

22 g

B:

16 g

S:

30 g

V:

6 g

recepty s batatmi

Dobrú chuť :-)!

V našich strunových kuchárskych knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš aj samostatné kapitoly s receptami na vajíčka na raňajky:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.